Älgfärsbiffar med blå potatis och stuvad grönkål.
Kategori: Recept
Här kommer receptet :
ÄLGFÄRSBIFFAR
500 g färs
1ägg
1 tsk krossad kapris (samt lite spad)
3 pressade vitlökar
Salt
Svartpeppar
Lite timjan
Ströbröd som legat i mjölk (jag tog bara lite av det)
GRÖNKÅLSSTUVNING
Koka några grönkålsblad i ca 5 min i saltat vatten.
Ta 2 msk smör i en kastrull och smält tillsammans med lite mjöl.Obs!Rör hela tiden så att det ej blir klumpar.
Häll i grädde/mjölk (en smaksak)tills det blir lagom tjockt.
Hacka i grönkålen och tillsätt salt,cayennepeppar. och en grönsaksbuljongtärning.
UGNSROSTAD POTATIS
Sätt ugnen på 220 gr och låt plåten stå inne i ca 30 min.Jag använde blå delikatesspotatis och gulbetor,men man kan ju ta vilka rotfrukter som helst!Innan jag satte in det i ugnen ringlade jag en pepparolja med chili i samt saltade.
Smaklig spis☺☺