nettansroom.blogg.se

Träning, inredning och mat.

Grillat och varit på trendrummet

Kategori: Allmänt

I dag har vi grillat ☺Vi hade revbensspjäll och fläskfile.Som tillbehör ugnsrostade morötter och potatis samt sallad.Det är något visst med grillat,det både smakar och luktar gott! 
 
Medans sambon skötte grillen åkte jag och dottern till inredningsbutiken Trendrummet i Gällstad☺
 
Jag köpte fjädrar som jag hängde i en gren av trollhassel (passar i påsk,lite tidigt än men ville ju prova och se hur det blir☺)Köpte även en liten marmorbricka som jag har saltkaret och tandpetare i!Trodde aldrig att jag skulle köpa marmor men plötsligt händer det...haha!
 

Fläskfile och sallad med rödbetsgroddar☺

Kategori: , Recept

Äntligen fredag ☺Har varit i Jönköping och shoppat!Det blev några kaktusar,en stuvbit av heltäckningsmatta till dressingroomet och en skjorta.
 
Nu har vi precis avnjutit en god och lätt middag bestående av fläskfile och en sallad på tomater,gurka,rödlök,fetaost,solroskärnor, romansallad och rödbetsgroddar!
 
Man behöver inte ha potatis eller ris varje gång utan det kan räcka med sallad☺
 

Blomkål med röd curry pasta, lax och grönsaker

Kategori: , Recept

Kul att experimentera i köket!I dag har jag gjort denna nyttiga och goda maträtt☺
 
Receptet kommer här:
Koka ett blomkålshuvud i vatten med lite salt.Låt det koka tills det är lite tuggmotstånd kvar☺
 
Hacka vitlök, morötter och paprika.Häll rapsolja i stekpannan och lägg i vitlöken först,därefter morötter och paprika.Ha inte för hög värme!Häll på lite vatten och låt puttra tills även dem har lite tuggmotstånd! Salta och peppra. 
 
Ta upp grönsakerna och lägg dem i en skål.
 
Stek laxfileer i stekpannan i antingen rapsolja eller smör (en smaksak)Jag tog apelsinpeppar, citronpeppar och salt som krydda på laxen.När laxen fått färg runt om så lägger man dem i en ugnssäker form tillsammans med blomkålshuvudet och grönsakerna.Jag tog röd currypasta på blomkålshuvudet och smulade lite fetaost över laxen och grönsakerna!
 
Sätt in formen på 200 gr i ca 15 min och öka till grillfunktion i 230 gr i ca 10 minuter! Det är ju olika ugnar så man får prova sig fram!